Ziua de Constientizare a Insuficientei Cardiace, marcata in Europa, dar nu si in Romania

0
26

Astazi, 9 mai, este marcata Ziua Europeana de Constientizare a Insuficientei Cardiace. Insuficienta cardiaca este afectiunea in care inima nu mai pompeaza corespunzator sangele in organism, provocand dificultati in activitatile zilnice ale celor afectati.

Potrivit European Heart Network, circa 1% din persoanele cu varsta sub 65 de ani au insuficienta cardiaca, dar proportia creste la 7% pentru cei de 75-84 de ani si ajunge la 15% din cei de peste 85 de ani. Mai mult de 10 milioane de europeni au insuficienta cardiaca. imbatranirea populatiei va face ca in anii urmatori, numarul persoanelor cu insuficienta cardiaca sa creasca. Cu toate acestea, pacientii pot avea o buna calitate a vietii daca boala este diagnosticata la timp si tratata corect.

Ziua Europeana de Constientizare a Insuficientei Cardiace este marcata in Europa prin numeroase activitati, precum conferinte pentru pacienti in centrele specializate de tratament. Potrivit siteului Societatii Europene de Cardiologie, care tine evidenta evenimentelor desfasurate cu aceasta ocazie in toate tarile de pe continent, Romania nu va organiza insa nicio actiune dedicata.

Ad in title
Articolul precedentRuxandra Draghia-Akli, director Comisia Europeana: Primim prea putine cereri de finantare de la cercetatorii romani
Articolul următorOMS cere guvernelor sa previna mai eficient decesele si bolile cauzate de alcool