Zilele Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Salonul National de carte Universitara si Zilele Studentilor Medicinisti s-au inchis oficial in data de 5 octombrie 2012. Cu acest prilej a avut loc si ceremonia de decernare a premiilor Universitatii de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila”.

a€œA intrat in traditia universitatii sa privim peste umar si sa vedem ce a insemnat activitatea universitara a anilor precedenti si sa onoram cu distinctii aceste personalitati importante ale lumii academice de la U.M.F. Carol Davila, singura institutie care are doi laureati ai premiului nobel. De-a lungul anilor, am incercat sa atragem personalitati ale lumii romanesti, stiintifice sau politice, astfel incat prezenta lor in comunitatea universitara sa ne intareasca”, a sustinut, in discursul sau, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila” din Bucuresti.

Cea mai mare distinctie acordata de U.M.F. a€œCarol Davila”, trofeul a€œCarol Davila”, a fost acordata in 2012, printr-o hotarare a Senatul Universitatii, guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

a€œAcordam cu toata mandria noastra acest trofeu domnului Mugur Isarescu pentru tot ce a facut si ce va continua sa realizeze pentru binele Romaniei si binele universitatii noastre. imi amintesc ca dumnealui este cel care a initiat un program de retehnologizare a medicinii care inseamna pentru noi un salt imens, un progres pentru lumea medicala”, a mai adaugat acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu.

O alta distinctie a revenit prof. univ. dr. Florian Popa, profesor si fost rector al U.M.F. a€œCarol Davila” in ultimii opt ani. Colectivul universitatii i-a multumit profesorului Florian Popa pentru implicarea profesionala si stiintifica de care a dat dovada.

Pentru rezultatele performante obtinute prin activitatea didactica si cea stiintifica au fost oferite diplome si prof. univ. dr. Eugen Bratucu si prof. univ. dr. Cristian Popescu.

Zilele U.M.F. a€œCarol Davila” s-au desfasurat in perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2012 si au adus dupa sine numeroase evenimente culturale, aniversare si elogiative.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla accesand www.comunicatemedicale.ro