Zeci de medici din sistemul privat din Grecia, chemați să lucreze în spitale publice

0
470

Pentru a reduce presiunea asupra doctorilor din spitale pe fondul pandemiei de coronavirus, Ministerul Sănătăţii grec a ordonat vineri ca 85 din mediul privat să se prezinte la serviciu în spitalele publice, informează DPA.

Poliţiştii au predat documentele corespunzătoare medicilor, care acum trebuie să se prezinte la spitale sâmbătă dimineaţă, a anunţat radioul de stat.

Guvernul de la Atena a luat o decizie cu o zi înainte ce a făcut posibil acest pas. Experţi juridici au declarat că cei care refuză ar putea riscă până la trei ani de închisoare.

Din cauza celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, spitalele, în special din nordul Greciei, sunt supraaglomerate de mai multe săptămâni.

Guvernul de la Atena a chemat deja medicii privaţi să se ofere voluntar la începutul lunii noiembrie. Cu toate acestea, doar aproximativ 40 s-au oferit să lucreze.

Potrivit asociaţiilor medicilor din spitale, sistemul de sănătate grec are nevoie de cel puţin 150 de medici suplimentari, potrivit Agerpres.

Guvernul grec a ordonat săptămâna aceasta ca medici din sectorul privat din cinci regiuni din nordul ţării să se alăture sistemului public de sănătate, care se confruntă cu un val de infectări cu coronavirus, potrivit Reuters.

Grecia a început rechiziţionarea serviciilor medicilor patologi, pneumologi şi generalişti pentru a întări sistemul naţional de sănătate în faţa epidemiei, după ce doar în jur de 40 de voluntari au răspuns unui apel anterior al guvernului.

Ordinul a fost publicat joi în gazeta oficială şi va fi în vigoare timp de o lună.

Grecia a raportat miercuri 6.682 de cazuri noi de infectare şi 87 de decese.

În cursul acestei luni, guvernul a impus restricţii persoanelor nevaccinate, într-o încercare de a stopa creşterea infectărilor.

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis se va adresa joi naţiunii pentru a-i îndemna pe greci să se vaccineze.

Până în prezent, 61,8% din cei în jur de 11 milioane de locuitori sunt vaccinaţi cu schema completă, deşi autorităţile sperau la un procent de 70% până în toamnă.

Articolul precedentAndrei Baciu: Sunt în curs de achiziție 70.000 de flacoane de Remdesivir
Articolul următorCîmpeanu a anunțat că 90% dintre elevi și preșcolari revin fizic la școală, începând de luni