Cîmpeanu a anunțat că 90% dintre elevi și preșcolari revin fizic la școală, începând de luni

0
83

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că 2,6 milioane de copii, respectiv 90% din elevii și preșcolarii din România vor putea merge, de luni, la școală sau la grădiniță.

„Este vorba despre 16.120 de unități de învățământ, școli și grădinițe. Vor putea merge la școală cu prezență fizică. 1.792 de unități de învățământ, și vorbesc nu numai de unități cu personalitate juridică, dar și structuri arondate, vor fi nevoite să rămână în online, deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului din învățământ”, a explicat ministrul, la postul public de televiziune.

Sorin Cîmpeanu a spus că rata de vaccinare în rândul personalului din școli a crescut „foarte mult”.

„Această măsură a determinat o creștere a ratei de vaccinare în școli și grădinițe. Vreau să vă spun că, în prima săptămână de la aplicare, s-au vaccinat atât de mulți colegi, încât peste o mie de școli, într-o săptămână, au putut să treacă de la online la prezență fizică”, a subliniat ministrul.

De asemenea, ministrul a spus că acțiunile de control anunțate pe tema vaccinării au fost încheiate vineri în toate județele, iar rezultatele vor fi făcute publice la începutul săptămânii viitoare. „Nu au fost identificate cazuri flagrante în care să fie raportate fals datele privind vaccinarea”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

Articolul precedentZeci de medici din sistemul privat din Grecia, chemați să lucreze în spitale publice
Articolul următorSTS: Aplicația Check DCC de verificare a certificatelor digitale, disponibilă și pe telefoanele cu iOS