Workshop-ul „Tratamentul personalizat în ureteroscopia flexibilă pentru litiaza renală”, desfășurat de SCJU Arad în parteneriat cu UMF „Carol Davila” din București

0
968
Rimp de două zile, în Secție Clinică Urologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad s-a desfășurat workshop-ul „Tratamentul personalizat în ureteroscopia flexibilă pentru litiaza renală”, eveniment în cadrul căruia au fost operați zece pacienți cu afecțiuni ale rinichilor. Astfel, joi și vineri, echipe alcătuite din medici urologi ai spitalului împreună cu omologi din București, Argeș, Miercurea Ciuc și Timișoara au efectuat în Blocul Operator al Secției Clinice Urologie, intervenții endoscopice minim-invazive pentru zece pacienți arădeni.

Intervențiile au fost un succes, pacienții necesitând doar două zile de internare, post-operator

„Evenimentul, aflat la prima ediție, a fost organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, având ca și coordonatori științifici pe rectorul universității din capitală, prof.univ.dr. Viorel Jinga și pe fostul medic șef al secției noastre, prof.univ.dr. Ioan Ioiart, iar aparatura folosită a fost asigurată de către două societăți furnizoare de aparatură performantă în domeniul medical. Workshop-ul a presupus două părți – una practică concretizată prin zece intervenții transmise live cu sesiune de „training hands-on” și una teoretică despre tehnica operatorie, aparatură în domeniu și prezentări de cazuri. Partea teoretică s-a derulat în Campusul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și s-a bucurat de o prezență numeroasă atât din rândul cadrelor universitare cât și al studenților facultății de medicină. Colaborarea dintre echipa de urologie arădeană și colegii noștri din București, Argeș, Miercurea Ciuc (Harghita) și Timiș a fost una fructuoasă, concretizată prin zece intervenții minim-invazive de care au beneficiat pacienți arădeni” – a explicat dr. Horia Mureșan, medic șef Secție Clinică Urologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
Articolul precedentDoar 21% dintre femeile din Europa cunosc legătura dintre alcool şi cancerul mamar, avertizează OMS
Articolul următorCalculează cât vei câștiga după OUG de joi: „Prima ofertă a autorităților a fost o creștere de maximum 15% a salariilor de bază din cele două sisteme, iar noi am reușit să ajungem la o medie de 26,8%!”