Societatea Romana de Microbiologie impreuna cu Colegiul Medicilor Arges le-au pregatit astazi medicilor argeseni un workshop pe tema „Supravegherii si controlului infectiilor asociate ingrijirilor medicale si a rezistentei bacteriilor la antimicrobiene”, desfasurat in cadrul salii de conferinte a Consiliului Judetean Arges.

Temele dezbatute de catre specialisti precum prof. dr. Alexandru Rafila, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, conf. dr. Dan Manu, conf. dr. Daniela Pitigoi, dr. Aura Copciag, dr. Valentin Banica, dr. Adrian Stoica,au inclus:

a· Infectiile asociate ingrijirilor medicale in context european si national

a· Masuri non farmacologice de prevenire a infectiilor asociate ingrijirilor medicale

a· Antibioticoterapia incotro?

a· Vaccinarea la personalul medical

Prezent in cadrul, prof. dr. Mircea Beuran a atras atentia asupra importantei existentei unui specialist epidemiolog in fiecare dintre spitalele in care se realizeaza interventii chirurgicale, in perspectiva controlului infectiilor intraspitalicesti.

Evenimentul organizat in parteneriat cu Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” din Bucuresti a vizat prezentarea si identificarea de solutii pentru provocarile cu care se confrunta cadrele medicale din punct de vedere al infectiilor nosocomiale si al rezistentei la antibiotice.