Israelul va trimite 700.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer în Coreea de Sud

0
93

Guvernul israelian a anunțat că va trimite imediat un număr de 700.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 produs de Pfizer/ BioNTech în Coreea de Sud.

La rândul său, Coreea de Sud va trimite Israelului acelaşi număr de doze de vaccin dintr-un transport din septembrie-octombrie.

Premierul israelian Naftali Bennett a ordonat accelerarea campaniei de vaccinare în ultimele săptămâni, scoţând în evidenţă termenul de valabilitate limitat al dozelor de vaccin din Israel, până la sfârşitul lui iulie, informează marţi dpa, potrivit Agerpres.

Ad in title

La mijlocul lunii iunie, un schimb similar cu Autoritatea Palestiniană a eşuat. Israelul dorea să schimbe în jur de 1 milion de doze de vaccin, însă după ce a livrat aproximativ 100.000 de doze reprezentanţii palestinieni au anulat înţelegerea, pe motiv că dozele de vaccin nu întruneau criteriile stabilite în ceea ce priveşte data de expirare.

În Israel, în pofida ratei de vaccinare ridicate, numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus a crescut semnificativ în ultimele două săptămâni, potrivit sursei citate.

Ministerul Sănătăţii israelian a anunțat că 344 de persoane au fost testate pozitiv duminică pentru noul timp de coronavirus. În ultima vreme, peste 300 de noi contaminări au fost înregistrate în fiecare zi de la începutul lui aprilie.

Majoritatea noilor contaminări sunt legate de varianta Delta, care a fost detectată prima dată în India. Mulţi dintre cei infectaţi sunt tineri.

De asemenea, numărul de persoane cu formă gravă de COVID-19 a crescut uşor la 35, însă nu s-au înregistrat decese cauzate de noul tip de coronavirus în ultimele două săptămâni.

În Israel, dintr-o populaţie de circa 9,3 milioane, 5,7 milioane au primit deja o primă doză, iar 5,2 milioane au fost vaccinate complet, ceea ce reprezintă 56% din populaţie.

Articolul precedentCOVID-19: Germania ridică de miercuri interdicția pentru turiștii din Marea Britanie și din alte patru state
Articolul următorGCS a anunțat 51 de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus