COVID-19: Germania ridică de miercuri interdicția pentru turiștii din Marea Britanie și din alte patru state

0
70

Germania va ridica interdicția de călătorie legată de COVID-19 pentru persoanele din Marea Britanie și pentru alte patru țări afectate de variantele noului coronavirus.

Restricțiile, care s-au aplicat și persoanelor care veneau din Portugalia, Rusia, India și Nepal, vor fi relaxate începând de miercuri, potrivit BBC.

De asemenea, vizitatorii care sunt complet vaccinați nu vor fi obligați să mai stea carantină.

Ad in title

Însă, persoanele nevaccinate vor fi obligate să stea în carantină până la 10 zile, cu opțiunea de a-și încheia carantina mai devreme, dacă au un test negativ în a cincea zi.

Cele cinci țări au fost clasificate până acum drept „zone cu variante de virus” din cauza răspândirii variantelor Delta și Delta Plus, care au fost identificate pentru prima dată în India, potrivit sursei citate.

Deși cetățenii și rezidenții germani erau scutiți de interdicție, li s-a cerut să se carantineze timp de 14 zile din momentul sosirii în țară.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), țările menționate vor fi reclasificate drept „zone cu incidență ridicată”.

Relaxarea restricțiilor din Germania a avut loc la câteva ore după ce premierul britanic Boris Johnson a confirmat că se așteaptă să ridice toate normele legate de COVID-19 începând cu 19 iulie.

De asemenea, se așteaptă ca Guvernul Marii Britanii să anunțe planuri pentru ca britanicii complet vaccinați să călătorească în țări desemnate cu risc mediu pentru COVID-19, inclusiv multe din Europa, fără a mai fi nevoie de carantină la întoarcere, potrivit sursei citate.

Articolul precedentMedicul de familie poate furniza, de la 1 iulie, un pachet anual de prevenție pentru cei de peste 40 de ani
Articolul următorIsraelul va trimite 700.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer în Coreea de Sud