Vouchere, în valoare de 10.000 lei fiecare, oferite cuplurilor sau femeilor singure de pe litoral. Află condițiile

0
228

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială,  este alături de persoanele care nu pot avea copii: prin programul „Infant” se oferă sprijin financiar pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro.

Astfel, anul acesta se vor acorda 100 vouchere, în valoare de 10.000 lei fiecare,  cuplurilor sau femeilor singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii: „Pot beneficia de aceste vouchere femeile singure și cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de un medic specialist în obstetrică-ginecologie ce are competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical” – transmit autoritățile locale.

Criteriile de eligibilitate pentru includerea în proiect sunt următoarele:

-AMH(rezerva de fertilitate a fiecărei femei) >1, excepție făcând femeile sub 35 de ani pentru care AMH-ul nu este criteriu de excludere;

-Cuplu autolog(cuplu pentru care se realizează o procedură de reproducere umană asistată medical, cu celulele reproductive proprii)/cupluri în care partenerul suferă de azoospermie/femei singure ;

-Indice de masă corporală al femeii, între 20 – 30;

-Vârsta femeii între 24 – 45 de ani;

-Beneficiarii au domiciliul în municipiul Constanța în ultimii 3 ani și nu au datorii la bugetul local al municipiului Constanța.

Documentele necesare și Regulamentul programului INFANT se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas/ secțiunea INFANT.

Pe site-ul instituției, la secțiunea INFANT va fi afișată lista unităților sanitare publice  și  private  acreditate  de  către  Agenția Națională de Transplant, precum și perioada de depunere a dosarelor.

Articolul precedentSocietatea Română de Hematologie: Cum se tratează deficitul de vitamină B12
Articolul următor„Cancerul Colorectal. Ghid de preventie”, lansat de COPAC și Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”