Vitamina B12 poate preveni pierderea de memorie

0
256

Potrivit studiilor s-a constatat ca doi din cinci oameni au deficiente de vitamina B12 in organism. Oamenii in varsta, care au un nivel al vitaminei B12 sub medie sunt de sase ori mai expusi la dezvoltarea anumitor afectiuni ale creierului – cu alte cuvinte, oamenii care au deficit de vitamina B12 in organism, pot dezvolta demnta.

S-a demonstrat stiintific ca, o vitamina B12 existenta in carne, peste si lapte poate impiedica pierderile de memorie care se instaleaza o data cu inaintarea in varsta. Studiile indica faptul ca, mancand carne, peste, cereale si lapte (care contin vitamina B12) oamenii isi pot proteja creierul.

Ficatul si scoicile sunt cele mai importante surse de vitamina B12. Deficitul acestei vitamine in organism este o problema foarte des intalnita, in special in randul persoanelor in varsta – si a fost conectata cu pierderile de memorie si dementa.

Cea mai buna metoda de a reduce riscurile dezvoltarii de afectiuni degenerative este pastrarea unui stil de viata activ, a unei diete echilibrate, renuntarea la fumat si vizitele periodic la medic pentru efectuarea controlului presiunii arteriale si a nivelului colesterolului.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentTocurile pot duce la infirmitate!
Articolul următorCancerul de prostata – Tratament – Partea a III-a