Pretul unui bypass gastric impotriva obezitatii – amortizat in doi, respectiv patru ani

0
170

Conform cercetarilor, costurile interventiilor chirurgicale de combatere a obezitatii, care sunt cuprinse intre 17.000 – 26.000 dolari americani se amortizeaza intr-o perioada de doi pana la patru ani.

Cu alte cuvinte, cheltuielile pentru sanatate a pacientilor afectati serios de obezitate – dar care au suferit o interventie chirurgicala inainte – au tendinta sa se diminueze, in timp ce cheltuielile continua sa creasca in cazul pacientilor care nu au fost supusi unei operatii. S-a constatat ca suma platita pentru un bypass gastric care reduce volumul stomacului si costa 17.000 $ – daca este realizat prin intermediul laparoscopiei este compensat in decursul a doi ani – printr-o reducere a medicamentelor prescrise, a vizitelor la medic sau spital ; iar in cazul unui bypass gastric realizat prin chirurgia traditionala , costul initial al operatiei este de 26.000 $ si se amortizeaza in decursul a patru ani.

Statisticile arata ca doua treimi dintre americanii adulti sunt obezi, 15 milioane suferind de forme agravate a bolii si doar 205.000 dintre ei au suferit operatii pe parcursul anului trecut.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentTocurile pot duce la infirmitate!
Articolul următorCancerul de prostata – Tratament – Partea a III-a