Virusul West Nile, 8 decese in Romania

0
24

inca un roman a murit luna aceasta dupa ce a fost infectat cu virusul West Nile, anunta Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Astfel, numarul total al deceselor provocate de virus in tara noastra, de la lunii iunie si pana acum a ajuns la 8. in aceeasi perioada, in Romania au fost confirmate 66 de cazuri de infectie cu West Nile.

 

Cele mai multe cazuri, in Capitala

 

Potrivit aceleiasi surse, cele mai multe cazuri de infectie cu West Nile au fost inregistrate in Capitala, 18 la numar. Alte cazuri au confirmate  in judetele Calarasi (opt cazuri), Constanta (sapte cazuri), Iasi (patru cazuri), Tulcea (patru cazuri), Galati ( trei cazuri), Arges (doua cazuri), Buzau (trei cazuri), Olt (doua cazuri), Mures (doua cazuri), Teleorman (trei cazuri), Vrancea (doua cazuri). De asemenea a fost inregistrat cate un caz in judete Botosani, Dolj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Braila, Suceava si Satu Mare.

„Unul dintre cazuri a avut expunerea atat in judetul Galati, cat si in judetul Tulcea, respectiv atat in judetul Mures, cat si in judetul Constanta”, se precizeaza in raportul CNSCBT.

in ceea ce priveste distributia cazurilor, cele mai multe au fost in mediul urban – 35, fata de 31 in mediul rural.

Totodata, mai multe cazuri de infectie au fost inregistrate la barbati – 39, fata de 27 in cazul femeilor.

Anul trecut, virusul West Nile a provocat 36 de decese in Romania.

Articolul precedentSezonul gripal 2019-2020: Peste 80.000 de cazuri de infectii respiratorii acute
Articolul următorFumatorii au un risc mai mare sa faca depresie sau schizofrenie, arata un studiu