Noi cazuri de rujeola, in opt judete din Romania

0
43

inca 47 cazuri de rujeola au fost confirmate in ultima saptamana, in opt judete din Romania. Numarul total al imbolnavirilor a ajuns la 18.561, anunta Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Astfel, cele mai multe cazuri confirmate in perioada 04.11.2019 – 08.11.2019 au fost raportate in judetul Neamt – 24. in judetul Suceava s-au inregistrat 10 cazuri, iar in Caras Severin, 5. Cate doua cazuri au fost raportate in judetele Dolj, Mehedinti si Salaj, in timp ce in Bacau si Timis a existat cate un singur caz.

„Cazurile de rujeola raportate saptamanal au avut debutul in urma cu doua-patru saptamani; confirmarea si clasificarea unui caz dureaza, in medie, trei saptamani”, specifica CNSCBT.

Peste o treime dintre cazuri, 6.234, au fost raportate in cazul copiilor cu varste intre 1 si 4 ani, in timp ce 3.914 au fost raportate in cazul bebelusilor mai mici de un an.

 

OMS, apel la vaccinare

 

Cele mai recente date globale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca numarul cazurilor de rujeola– care reprezinta una dintre cele mai contagioase boli din lume – a crescut cu 300% pe plan global in primele trei luni ale anului, in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2018. Aceasta vine pe fondul cresterilor consecutive inregistrate in ultimii doi ani.

”Impactul acestor epidemii este cu adevarat devastator, provocand nu numai pierderi de vieti omenesti, dar si invaliditati care ar putea fi evitate, ce afecteaza vietile familiilor si economiile nationale si care pun presiune pe sistemele de sanatate”, a subliniat Kate O’Brien, directorul Departamentului de Imunizare si Vaccinuri din cadrul OMS.

Articolul precedentSezonul gripal 2019-2020: Peste 80.000 de cazuri de infectii respiratorii acute
Articolul următorFumatorii au un risc mai mare sa faca depresie sau schizofrenie, arata un studiu