Virusul gripal poate fi combatut prin dieta bogata in grasimi – studiu

0
83

Dieta bogata in grasimi, cu continut scazut de carbohidrati, se dovedeste a fi un real adversar impotriva virusului gripal. Cel putin aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii americani.

Un studiu realizat la Universitatea Yale a aratat ca soarecii hraniti cu o dieta ketogenica au fost mai capabili sa combata virusul gripei decat soarecii hraniti cu alimente bogate in carbohidrati, scrie Medical Xpress.

Dieta ketogenica – care include carne, peste, pasari de curte si legume fara amidon – activeaza un subset de celule T din plamani care nu au fost asociate anterior cu raspunsul sistemului imunitar la gripa, sporind productia de mucus din celulele cailor respiratorii care pot captura eficient virusul, explica cercetatorii.

Echipa de studiu a demonstrat ca soarecii hraniti cu o dieta ketogenica si infectati cu virusul gripal au avut o rata de supravietuire mai mare decat soareciiaflati la o dieta normala cu continut ridicat de carbohidrati. Mai exact, oamenii de stiinta au descoperit ca dieta ketogenica a declansat eliberarea de celule T gamma delta, celule ale sistemului imunitar care produc mucus in garniturile celulare ale plamanului – in timp ce dieta bogata in carbohidrati nu a facut-o.

Cand soarecii au fost crescuti fara gena care codifica celulele T delta gamma, dieta ketogenica nu a oferit nicio protectie impotriva virusului gripei. 

Articolul precedentCNAS are un nou presedinte
Articolul următorZiua mondiala de lupta impotriva BPOC