Virgil Musta: Vârful cazurilor de coronavirus va fi peste două-trei săptămâni

0
68

Virgil Musta, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a declarat că vârful numărului de cazuri de coronavirus în România va fi peste două-trei săptămâni, în condițiile în care, în ultimul timp regulile au fost încălcate.

„În ultimul timp, aceste reguli au fost încălcate, au fost diminuate, și atunci ne așteptăm ca într-adevăr, numărul de cazuri să crească mai mult. Probabil că vârful va fi peste două-trei săptămâni, în ceea ce privește numărul de cazuri, nu știu, totul depinde de noi”, a spus Virgil Musta, medic primar Boli infecțioase, într-o intervenție la un post de televiziune.

Medicul Virgil Musta a precizat că este foarte important ca boala să fie surprinsă în faza incipientă, înainte ca virusul să provoace în organism tulburări funcționale sau organice grave.

Ad in title

„În momentul cand avem aceste simptome este bine sa ne prezentam într-un serviciu de specialitate ca să analizeze dacă într-adevăr pot aparține infecției cu COVID sau nu. Iar dacă da, recomand tuturor medicilor care lucrează în aceste servicii pre-COVID, adică înainte de a fi diagnosticati cu testele specifice să administreze o terapie patogenică de profilaxie a tulburărilor de coagulare care se pare că sunt implicate în evolutia severă a bolii și a sindromului inflamator intens”, a mai precizat Virgil Musta.

Articolul precedentHidroxiclorochina produsă la Iași, suficientă timp de doi ani pentru a trata bolnavii de coronavirus
Articolul următorGermania va plăti pentru îngrijirea pacienţilor europeni ce necesită asistenţă respiratorie în spitalele sale