Hidroxiclorochina produsă la Iași, suficientă timp de doi ani pentru a trata bolnavii de coronavirus

0
360

Directorul Antibiotice Iași, Ioan Nani, a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview că stocul de 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină pe care compania îl va produce în următoarele două săptămâni va acoperi necesarul pentru tratarea bolnavilor de coronavirus din spitale pentru o perioadă de până la doi ani.

“Acest stoc de 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină îl vom face pentru siguranță, pentru a-l avea la îndemână în perioada următoare în spitalele care se luptă cu coronavirusul. Din discuțiile cu specialiștii din România care se ocupă de stabilirea protocoalelor și actualizarea produselor de tratament este nevoie pentru perioada unui an – doi de tratament, de încă trei-patru milioane de comprimate, care să existe într-un stoc de siguranță la companie, urmând să fie expediate acolo unde este nevoie”, ne-a explicat Ioan Nani.

Directorul Antibiotice Iași a spus că produsul va fi înregistrat într-un “regim de urgență”.  “Nu este o formulă de înregistrare în sensul acesta, dar se practică fără mari recomandări din partea noastră. El este folosit acum în protocoalele internaționale pentru tratamentul coronavirusului, dar zi cu zi este folosit pentru alte boli cronice”, a spus Ioan Nani.

Hidroxiclorochina, studii clinice pentru boli cronice

Potrivit acestuia, ulterior, peste câteva luni, Antibiotice Iași va introduce hidroxiclorochină în studii clinice și de bioechivalență, pentru a-l avea în portofoliu, pentru tratamentul bolilor cronice pentru care este recomandat, boli autoimune, boli în care organismul nu mai are rezistență sau caută soluții să se lupte cu anumite boli cronice.

Nani a precizat că cele 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină vor fi produse numai în ambalaj clinic, pentru consumul în spitale, în tratamentul coronavirusului.

“Nu știu dacă stocul va fi suficient, nu știu dacă într-un an și jumătate-doi, va mai fi folosit neapărat pentru tratamentul coronavirusului. Dar este de datoria noastră, suntem o companie românească, să avem un produs pe care întreaga lume l-a identificat pentru tratamentul în acest scop”, a adăugat reprezentantul Antibiotice Iași.

Acesta a spus că substanța vine prin Elveția, printr-un partener german, care are legături tradiționale cu anumiți producători din întreaga lume de substanțe active, printr-o companie care funcționează în piața farmaceutică de acum 60 de ani.

“În ultimele două luni, prețul a crescut în mod exagerat la unii parteneri sau producători , dar noi reușim să obținem la un preț la jumătate din prețul pe care îl practică alți producători/furnizori”, a spus Nani, adăugând că prețul actual al materiilor prime este mai mare de câteva ori față de o perioadă obișnuită.

Articolul precedentCoronavirus în SUA: Aproape 2.000 de decese în 24 de ore
Articolul următorVirgil Musta: Vârful cazurilor de coronavirus va fi peste două-trei săptămâni