VIDEO Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Personal medical în siguranță, Pacienți în siguranță!

0
233
[front_live]248451222800477857352390-2020-09-17_12:06[end_live]

Astăzi, întreaga lume marchează Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Avand în vedere situația epidemiologică în care se desfășoară anul acesta Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, sloganul stabilit de Organizația Mondială a Sănătății pentru această zi este ”Personal medical în siguranță, Pacienți în siguranță!, iar tema ”Siguranța lucrătorilor din sănătate: o prioritate pentru siguranța pacientului”.

Reamintim că Organizația Mondială a Sănătății a declarat data de 17 septembrie ca  Ziua Mondială a Siguranței Pacientului după cea de-a 72-a sa Adunare Generală și este marcată începând din 2019.

Cât de în siguranță se desfășoară actul medical în România, se simt pacienții protejați, ce spun aceștia, ce spun cadrele medicale, ce măsuri s-au luat sau mai sunt necesare spre fi luate. Despre toate acestea vom discuta cu invitații mei de astăzi:

  • Domnul dr. Sorin -Gabriel Ungureanu, președinte interimar al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS)
  • Doamna Asist. univ. dr. Beatrice Mahler, Manager Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta
  • Domnul Prof. dr. Cristian Oancea, Manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara
  • Domnul Vasile Barbu, Președinte Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor
Articolul precedentGCS: 1.679 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore
Articolul următorEXCLUSIV VIDEO Interviu cu ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru. Ce înseamnă siguranța pacientului?