O alimentație sustenabilă acum asigură o alimentație sănătoasă pentru generațiile care urmează. Este declarația prof. dr. Nicolae Hâncu, care a explicat pentru Sanatatea.TV și www.RoHealthReview.ro importanța alimentației sustenabile și cum trebuie acționat pentru a avea o astfel de alimentație.

”O alimentație sustenabilă acum asigură o alimentație sănătoasă pentru generațiile care urmează. Dacă noi nu consumăm inteligent, planeta nu o să mai producă alimente. Și cele 10 miliarde de oameni, cât se estimează că vor fi în 2050, sunt foarte mult amenințate din punctul de vedere al alimentației. Aici este cheia problemei. De aceea specialiștii trag aceste semnale de alarmă îngrijorătoare. Și mai îngrijorător este faptul că multe țări nu răspund la aceste semnale de alarmă”, a menționat prof. dr. Nicolae Hâncu.

Potrivit prof. dr. Nicolae Hâncu, alimentația sănătoasă este o formă mai complexă a alimentației sănătoase. Mai exact, ”dacă alimentația sănătoasă vizează doar pe om, alimentația sustenabilă vizează și sănătatea planetei, adică o planetă cu ecosisteme sănătoase, care dacă este protejată pe viitor poate să producă alimente care să fie consumate sănătos, inteligent de către populație. Dacă nu, sistemul alimentar este în mare pericol și atunci și sănătatea omului este în pericol. S-a spus foarte clar că în secolul acesta în care trăim alimentația este principalul motor care influențează dezvoltarea”, a subliniat prof. dr. Nicolae Hâncu.