VIDEO O adolescentă de 16 ani a beneficiat de primul transplant de cord din acest an, la IUBCvT Târgu Mureş

0
708

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, prof. dr. Horaţiu Suciu, a anunţat, sâmbătă, efectuarea primului transplant de cord din acest an, în cazul unei tinere în vârstă de 16 ani din judeţul Giurgiu, donatorul fiind un adolescent de 17 ani, decedat în urma unui politraumatism.

”Este primul transplant cardiac din acest an efectuat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş. Prelevarea a început la ora 10:00 la Spitalul Sf Gheorghe. Au fost prelevate cordul, ficatul și rinichii de la un donator în vârstă de 17 ani, victimă a unui politraumatism. Cordul a fost prelevat de o echipă de medici din Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Tg. Mureș condusă de dr. Radu Balau și a sosit la Tg. Mureș pe cale aeriană cu elicopter Smurd la ora 13.55. Intervenția chirurgicală de transplantare s-a efectuat asupra unei adolescente în vârstă de 16 ani din jud. Giurgiu, a durat 4 ore și 30 minute și s-a încheiat cu succes”, a transmis prof. dr. Horaţiu Suciu, pe pagina de Facebook.

 

Articolul precedentAutorităţile sanitare americane avansează ipoteza unui adenovirus în cazurile de hepatită de origine necunoscută la copii
Articolul următorSJU Bacău: Prelevare de organe de la o pacientă de 31 de ani cu leziuni cerebrale severe