VIDEO Mărturia unui supraviețuitor COVID, internat la ATI: Foarte ușor se moare

0
86

„Supraviețuitorul din ATI. O poveste tristă cu final fericit”, așa prezintă platforma oficială RO Vaccinare, pe pagina de Facebook, povestea lui Josef Balla. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, din Cluj-Napoca, a stat mai bine de o lună internat în spital, inclusiv la ATI, după ce s-a infectat cu coronavirus.

Josef Balla a stat o săptămână acasă, sub medicamentație, iar după cinci zile a chemat salvarea pentru că nu mai putea să respire. Ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, a trebuit să aștepte mai bine de patru ore până s-a eliberat un pat în ATI. După ce a ieșit din ATI a fost puternic marcat de moartea unor colegi de salon.

„Foarte ușor se moare. Discutau asistentele cu colegul de pat 5-10 minute, iar după 20 de minute era mort, era în sacul de nailon”, povestește Josef Balla.

Potrivit RO Vaccinare, chinul bărbatului a durat mai bine de două luni de zile. O lună și câteva zile în spital și încă o lună a mai folosit oxigenul acasă.

Acum, toată familia s-a vaccinat. Bărbatul și cele două fiice s-au vaccinat cu Pfizer, iar soția cu Astra Zeneca.

„În afară de vaccin, altă soluție nu avem. Este singura șansă să scăpăm”, spune Josef Balla.

„O poveste tristă cu final fericit, dar multe povești au avut un sfârșit tragic. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!”, potrivit sursei citate.

 

Articolul precedentRaed Arafat, despre certificatul verde la restaurant și nunți
Articolul următorFederația Sanitas, despre proiectul de OUG privind vaccinarea sau testarea angajaților din asistență socială