VIDEO Klaus Iohannis despre restricții: Orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute

0
197

[front_live]248451222800477857352390-2020-11-25_18:02[end_live]

Restricțiile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute. Este declarația președintelui Klaus Iohannis.

”Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor”, a declarat preşedintele, care a prezentat grafice care indică evoluţia îmbolnăvirilor.

”Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a afirmat preşedintele.

”Eu nu intenționez să promovez o instituire a carantinei la nivel național, un așa-zis lockdown, după alegerile parlamentare. Nu există nicio intenție de a intra in lockdown după alegeri”, a dat asigurări președintele.

Șeful statului a spus și că s-ar vaccina public anti-COVID-19. „Dacă se crede că asta ar ajuta, cu plăcere, cum să nu. Eu sunt pentru vaccinare”

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o şedinţă de evaluare a modului de gestionare a pandemiei de COVID-19, la care au fost invitaţi să participe premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Articolul precedentKlaus Iohannis despre imaginile de la ”Matei Balș”: Statul face demersuri pentru a crește numărul de paturi
Articolul următorZiua Mondială a Carenței de Fier 2020