Aflat în vizită la Spitalul Universitar București, președintele Klaus Iohannis a vorbit, luni, despre campania de vaccinare anti-COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că este posibil să avem două vaccinuri disponibile în România, la începutul anului viitor.

„În acest moment, știm sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin care sunt în fază avansată de testare-aprobare și este foarte posibil ca la începutul anului viitor să avem două, trei, poate chiar patru tipuri de vaccin, care toate vor funcționa bine. Este destul de probabil să avem, chiar de la începutul anului, un vaccin sau două disponibile și pentru noi, în România. (…) Sigur, vorbim de primele tranșe, care vor fi suficiente pentru a vaccina întregul personal medical din România, majoritatea pacienților cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinația cu  SARS-CoV-2. Cred că asta este o veste foarte bună”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele a reamintit că strategia pentru vaccinare urmează să fie aprobată, săptămâna aceasta, în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Șeful statului s-a arătat încrezător în privința campaniei de vaccinare, precizând că “la noi campania va fi un succes”. De asemenea, șeful statului a mai precizat nu se aşteaptă la o creştere a ratei de infectare cu SARS-CoV-2 după alegerile parlamentare.