Colonel dr. Octavian Vasiliu, medic primar psihiatrie, psiholog clinician specialist, psihoterapeut specialist, Secția Clinică Psihiatrie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” , vorbește despre cum putem trece mai ușor peste perioada în care ne este recomandată distanțarea socială.

Într-un material realizat de S Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, col. dr.Vasiliu subliniază că este vorba de o etapă prin care trecem și căreia creierul nostru știe cum să îi facă față.

”Într-adevăr, societatea noastră a fost greu încercată, nu este prima data când trebuie să luptăm cu o astfel de situație, de aceea, pur și simplu, trebuie să redescoperim metodele de a face față. Nu este ușor, desigur, pentru nimeni, dar împreună putem să facem acest lucru”, a spus el.

„Este o etapă prin care vom trece și din care vom ieși întăriți. Să ne aducem aminte de perioada până-n ’89 când, de asemenea, exista o metodă de distanțare, dar impusă din alte motive. Care a și durat foarte mult. Nu ne-a schimbat ca nație, dimpotrivă, am ieșit mai puternici. Am reușit să facem lucruri pe care nu puteam să le concepem până în 1989. Și această etapă care, indiscutabil, va dura mult-mult mai puțin o să treacă și vom reuși să valorificăm această experiență  într-un mod pozitiv, atât la nivel individual, cât și la nivel global. Experiența o dovedește”, a adăugat col. dr. Vasiliu.

Medicul a transmis și un mesaj către corpul medical: ”Să fim uniți. Să ne gândim că rezolvarea acestei situații va veni din această unitate (…). Să fim uniți înseamnă și să comunicăm între noi”.