VIDEO Craiu, despre vaccinarea anti-COVID a copiilor în contextul contagiozității „extreme” a Omicron

0
285

Conf. dr. Mihai Craiu, șeful secției de pediatrie și pneumologie pediatrică din cadrul Institutului pentru ocrotirea mamei si copilului Alfred Rusescu, a declarat că prin contagiozitatea extremă a variantei Omicron, viteza de modificare a virusului în cale aeriană superioară este de 70 de ori mai mare decât la tulpina inițială Wuhan.

În acest context, medicul primar pediatru atenționează că acei copii care au probleme de sănătate ar trebui „în mod categoric” vaccinați anti-COVID-19.

„Ca medic și părinte, pot să spun cu certitudine că acei copii care au probleme de sănătate ar trebui în mod categoric vaccinați.” dr. Mihai Craiu. Prin contagiozitatea extremă a lui Omicron știm că viteza de modificare a virusului în cale aeriană superioară la această nouă mutație e de 70 de ori mai mare decât la tulpina inițială Wuhan”, a declarat medicul pediatru, pentru Pro Patria, potrivit Ro Vaccinare.

Articolul precedentProf.dr. Cristian Oancea, despre tratamentul cu anticorpi monoclonali pentru cei vaccinați, dar cu imunitate scăzută
Articolul următorGCS: 11.967 de cazuri noi de persoane infectate şi 81 de decese, de la ultima raportare