VIDEO Ce măsuri ia UMF Cluj-Napoca pentru derularea în siguranță a examenului de admitere?

0
210

[front_live]248451222800477857352390-2020-07-23_14:31[end_live]

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a luat o serie de măsuri pentru derularea în siguranță a examenului de admitere. Într-un interviu acordat în exclusivitate RoHealth.Review.ro și Sanatatea.TV, rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Buzoianu, a explicat că organizarea admiterii în acest an a fost o provocare.

”Acest concurs de admitere din anul 2020 a fost și este o provocare pentru toate facultățile și toate universitățile de medicină și farmacie. Iată că avem aproape 2.000 de candidați pe care trebuie să îi organizăm de așa manieră încât să fie asigurată toată deschiderea pentru siguranța lor. Am închiriat un număr important de săli astfel încât să putem să avem acea distanță de doi metri pentru un candidat față de ceilalți candidați. Asigurăm măști și nu orice fel de măști, ci măști FFP 2 pentru candidați, dezinfectante, triajul epidemiologic. Deci respectăm toate măsurile epidemiologice în vigoare. Iar toți supraveghetorii de la acest examen au fost testați. La fel și Comisia Centrală de admiteri. Deci ne străduim să creăm condiții de siguranță pentru toți candidații”, a afirmat ea.

Cum respectarea distanței de cel puțin doi metri între candidați a redus drastic numărul de persoane care pot intra într-o sală, UMF Cluj a închiriat spații pentru examen. ”Am apelat la săli mari: la Sala Polivalentă, la Sala Sporturilor, la săli mari de conferință care există în orașul nostru, la hotelurile mari, care permit examenului în condiții de siguranță și în același timp în condiții de confort pentru candidați”, a spus rectorul.

Un număr de aproximativ 1.820 de candidați s-au înscris pentru cele 660 de locuri la buget şi 290 de locuri cu taxă – un număr în creștere față de anul trecut.
Cele mai căutate specializări au fost radiologie şi imagistică cu 5,4 concurenţi /loc, asistenţă medicală generală cu 4,5/loc, urmată de medicină şi balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare cu câte 3 candidaţi pentru un loc, în timp ce pentru nutriţie şi dietetică s-au înscris aproape 4 candidaţi pe un loc.
Interesul crescut pentru tehnică de dentară s-a menţinut şi anul acesta cu 4,4 candidaţi/loc.

”Cred că pregătirea pe care o oferim absolvenților noștri și acreditările internaționale obținute de universitatea noastră în ultimii ani fac UMF Cluj foarte atractivă pe plan național și internațional”, a afirmat rectorul.

În ceea ce privește nivelul candidaților, prof. dr. Anca Buzoianu a spus: ”La simulare au fost note mai mari decât anul trecut. Mie mi se pare că cei care aleg facultățile din universitatea noastră au o pregătire bună și foarte bună. Sperăm să se valideze prin urma acestui examen”.

Articolul precedentLegea prin care anumite categorii de persoane vor primi gratuit un set de 30 de măşti de protecţie lunar, promulgată
Articolul următorAlbumul Străduinței și al Suferinței salariaților din sănătate lansat de Federația „Solidaritatea Sanitară”