Vicepremierul Dan Barna, despre ţinta de cinci milioane de persoane vaccinate anti-COVID până la 1 iunie

0
52
vaccin, COVID-19
vaccin, COVID-19

Vicepremierul Dan Barna s-a declarat optimist cu privire la atingerea ţintei de cinci milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 până la 1 iunie, arătând că este o „chestiune de zile într-o direcţie sau alta”.

„Eu sunt foarte optimist că vom atinge şi vom trece de cinci milioane (n.r. – până la 1 iunie). Sunt obiective de etapă pe care le vom atinge. Este o chestiune de zile într-o direcţie sau alta, dar important este ca fiecare dintre noi care înţelegem că nu există altă soluţie decât vaccinarea, să continuăm, să fim activi şi să nu spunem gata, m-am vaccinat, nu mă mai interesează. M-am vaccinat, ia să mai conving eu doi-trei să se vaccineze. Dacă facem asta avem rezultate”, a spus Barna.

Vicepremierul a susţinut că intenţia de vaccinare în România este de peste 60%.

Ad in title

„În toate ţările s-a întâmplat acelaşi lucru. (…) Primul procent este în jur de 30%, cei care vin din elan şi din dorinţă personală foarte fermă s-au vaccinat. Mai este o altă categorie de încă 30%, cel puţin asta arată datele în România, că intenţia de vaccinare este undeva de peste 60%. Acum suntem în etapa în care de la 30 la 60% trebuie să ducem vaccinul cât mai aproape de cetăţeni”, a spus vicepremierul.

„Sunt localităţi unde primarii nu s-au implicat, nu au privit această campanie altfel decât ca pe o campanie naţională şi acolo rezultatele nu sunt cele mai spectaculoase. Sunt şi exemple de bună practică, pe care intenţionăm să le promovăm în zilele şi săptămânile următoare, în care primarii şi-au asumat această campanie, mergând din poartă în poartă, uşă cu uşă, bătând, v-am adus vaccinul, haideţi să vă vaccinaţi şi unde rezultatele sunt spre acel 60 sau peste 60%”, a afirmat Barna.

Vicepremierul Dan Barna a fost voluntar, sâmbătă, la centrul de vaccinare de tip drive-thru de la un centru comercial din sectorul 2 al Capitalei.

Articolul precedentCâți elevi s-au infectat cu SARS-CoV-2, din totalul de 2,7 milioane care au mers la şcoală
Articolul următorGCS: 455 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 59 decese