Câți elevi s-au infectat cu SARS-CoV-2, din totalul de 2,7 milioane care au mers la şcoală

0
42

După reluarea orelor în şcoli, 270 de elevi s-au infectat cu noul coronavirus, dintre care 40 în Capitală, proporţia infectărilor fiind de 1 la 10.000 din totalul celor 2,7 milioane elevi care au putut merge la şcoală, a declarat, sâmbătă, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Ultimele raportări – 270 de elevi infectaţi din totalul celor peste 2,7 milioane de elevi care au putut merge la şcoală. Este vorba de un procent de 1 la 10.000 la nivel naţional. În Bucureşti, aveam un număr de peste 40 de infectări din totalul elevilor care învaţă în Bucureşti. Deci procentul este mult sub procentul naţional, sub rata de infectare la nivel naţional, care este de circa 0,7. În sistemul de educaţie este de 1 la 10.000”, a spus  Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost prezent, sâmbătă, la centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de la Romexpo.

Ad in title

Mai mulți miniștri vor fi prezenți, sâmbătă, în centre de vaccinare din întreaga țară, în cadrul unui demers de impulsionare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Premierul Florin Cîțu va vizita Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan București.

Articolul precedentCNSU: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată
Articolul următorVicepremierul Dan Barna, despre ţinta de cinci milioane de persoane vaccinate anti-COVID până la 1 iunie