Vicepremierul Kelemen Hunor, despre tragedia de la ”Victor Babeș”: Este o chestiune tehnică

0
76

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți că tragedia produsă la TIR-ul ATI COVID de la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală „este o chestiune tehnică”, care nu ar trebui politizată.

Totodată, Kelemen Hunor a recunoscut că gestionarea sistemului de sănătate „este o altă problemă”.

”Tragedia de la ATI, o chestiune tehnică. Nu vreau să politizăm o problemă tehnică. Îmi pare rău. Gestionarea sistemului este o altă problemă. Am avut discuții ieri în coaliție. Ar trebui acțiune mai bine pregătită și dacă există o decizie care nu poate fi pusă în aplicare în 5 ore, să pregătești 5 zile, asta în legătură cu Spitalul Foișor. Preocuparea cea mai importantă este să salvăm vieți”, a declarat vicepremierul în cadrul unor declarații de presă de la Palatul Victoria.

Ad in title

Pe de altă parte, Kelemen Hunor a mai precizat că presiunea pe sistemul de sănătate este din ce în ce mai mare, iar lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani a dus la unele improvizații.

”Nu este o perioadă fericită. Trecem cu toții prin aceasstă pandemie. Presiunea este din ce în ce mai mare și de un an de zile cu toții ne chinuim să asigurăm condițiile în sistemul de sănătate cu toate presiunile existente. Da, sunt multe improvizații pentru că investițiile au lipsit 30 de ani. Pe o infrastructură precară nu ai cum să faci minuni în 3 luni. Ne preocupă o investiție masivă în sistemul de sănătate”, a mai declarat vicepremierul.

În același timp, Kelemen Hunor îi cere ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, mai multă „empatie” în comunicare.

”(…) Am încredere în Vlad Voiculescu. Am încredere că este în stare să gestioneze sistemul de Sănătate. În momente critice ar trebui să comunice cu mai multă empatie. Și deciziile trebuie să fie de o rapiditate ieșită din comun”, a mai spus Kelemen Hunor.

Articolul precedentCazul decesului pacientelor de la ”Victor Babeș”, preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București
Articolul următorStudii: Varianta britanică a SARS-CoV-2 nu provoacă forme mai grave de COVID-19