Cazul decesului pacientelor de la ”Victor Babeș”, preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București

0
53

Ancheta în cazul decesului celor trei paciente internate în TIR-ul ATI COVID de la Spitalul ”Victor Babeş” a fost preluată de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În unitatea mobilă de terapie intensivă au fost identificate cadavrele a trei femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani şi respectiv 63 de ani.

În acest caz este deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Ad in title

Din primele informaţii, tragedia a avut loc după o creştere bruscă a presiunii în instalaţia de oxigen la care era conectat TIR-ul. Acest fapt a dus la blocarea completă a ventilatoarelor la care erau conectaţi cei opt pacienţi aflaţi în acel moment în TIR-ul ATI COVID.

Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat luni noapte, în cadrul unei conferințe de presă, că atunci când se depăşeşte o presiune de 6 bari, ventilatoarele intră în sistem de autoprotecţie şi se opresc.

”Altfel, presiunea distruge tot mecanismul ventilatorului. Asta se pare că s-a întâmplat, cu toate ventilatoarele din TIR, care s-au oprit împreună şi au creat situaţia de urgenţă din interiorul terapiei intensive mobile. Colegii de acolo au lucrat imediat ca să remedieze situaţia şi să încerce, bineînţeles, să ventileze bolnavii, ca să preia bolnavii pe balon, nu erau toţi intubaţi care erau în TIR”, a declarat dr. Raed Arafat.

De asemenea, mai multe persoane, membre ale personalului medical, au fost audiate, marţi dimineaţă, la Poliţia Capitalei. În cursul nopţii, a fost audiat, la locul incidentului, şi managerul interimar al Spitalului ”Victor Babeş”, potrivit Agerpres.

Articolul precedentPremierul Cîțu: De astăzi capacitatea de vaccinare a ajuns la 115.000 de persoane pe zi
Articolul următorVicepremierul Kelemen Hunor, despre tragedia de la ”Victor Babeș”: Este o chestiune tehnică