Vicepremierul Dan Barna, despre demiterea ministrului Vlad Voiculescu

0
107

sursa foto: Dan Barna/ Facebook

 

Vicepremierul Dan Barna a declarat miercuri, în cadrul unor declarații de presă, că decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite din funcție pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost una unilaterală și că, încă de la începutul mandatului, Voiculescu a intrat într-o luptă foarte complexă.

Ad in title

”Demiterea în această dimineață de către premierul Cîțu a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală. (…)  Vlad Voiculescu, încă din prima zi a mandatului, a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corupt și căpușat, o luptă foarte complexă. (…) Transparentizarea actului de guvernare, demararea procedurilor pentru construirea de noi spitale, concursurile la casele de sănătate sunt toate măsuri demarate la Ministerul Sănătății, care evident s-au lovit de un blocaj foarte mare”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna a mai precizat și faptul că demiterea lui Vlad Voiculescu s-a făcut fără a avea vreo evaluare în spate care să fi dus la luarea acestei decizii.

”S-a vorbit foarte mult în spațiul public despre evaluarea și dreptul premierului României de a evalua miniștri. În fiecare intervenție publică am confirmat acest lucru. Da, există acest drept al premierului de a evalua performanța miniștrilor. (…) Numai că demisia din această dimineață nu se bazează pe nicio evaluare, nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu”, a precizat Barna.

Totodată, vicepremierul a făcut precizări și cu privire la preluarea sa a interimatului de la Ministerul Sănătății.

”Un alt element pe care vreau să îl clarific ține de anunțul din această dimineață legat de preluarea de către mine a interimatului la Ministerul Sănătății. Este o altă decizie unilaterală, care a fost luată (…) fără consultarea sau informarea mea la vreun moment dat în afară de decizia finală. (…) Am discutat cu președintele României, vom găsi o soluție și pentru această problemă”, a subliniat vicepremierul Barna.

Articolul precedentEXCLUSIV Medic ATI, despre procedura prin care aparținătorii pot vizita pacienții COVID
Articolul următorPfizer suplimentează cu 50 milioane doze livrările de vaccinuri anti-COVID către UE în trimestrul al doilea