Vasile Ciurchea: Adeverinta de asigurat este alternativa pentru cei care refuza cardul de sanatate

0
232

Persoanele care refuza cardul national de sanatate din motive religioase sau de constiinta au la dispozitie adeverinta de asigurat, cu o valabilitate de trei luni de la emitere, a declarat intr-o conferinta de presa, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea.

„Solutia gasita de noi nu stiu daca este cea mai buna, dar este o solutie sau solutia viabila in acest moment, si anume o adeverinta pe care asiguratul sa o primeasca de la casa de asigurari. As vrea sa se inteleaga foarte bine ca din aceasta adeverinta, nu dovedim doar calitatea de asigurat ci dovedim si serviciile. Pentru obtinerea acestei adeverinte, asiguratul va depune o declaratie pe propria raspundere ca refuza cardul de sanatate din motive religioase sau de constiinta si va depune cardul de sanatate, in cazul in care i-a fost distribuit. Mentionam faptul ca aceasta alternativa presupune deplasarea periodica a asiguratului la casa de asigurari pentru a solicita adeverinta de asigurat. Cardurile nereceptionate sau returnate de catre asiguratii care le refuza vor ramane la casa de asigurari, de unde le pot ridica oricand, in cazul in care revin asupra deciziei de a nu detine acest card”, a precizat Vasile Ciurchea.

De asemenea, Vasile Ciurchea a mentionat ca la CNAS au fost depuse 4.000 de cereri refuzare a cardului national de sanatate. Totodata presedintele CNAS a subliniat faptul ca acest card de sanatate nu intra in contradictie cu nicio religie si nu contine date medicale si nici nu are date care sa puna sanatatea in pericol.

Articolul precedentInaugurarea Centrului de Uronefrologie si Transplant Renal „Fundeni”, cel mai mare din Europa
Articolul următorPrimul succes al cursului COMBAT 3 : Peste 250 de medici au participat la editia din Bucuresti