Peste 350 de participanti la Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie, editia a VII-a, 2014

0
393

Peste 350 de microbiologi, epidemiologi, pediatri, medici de boli infectioase, biologi, biochimisti, medici de familie, pneumologi, specialisti in sanatate publica, dar si alti profesionisti din specialitati implicate in patologia infectioasa au participat la cea de-a VII-a editie a Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie. Evenimentul s-a desfasurat in perioada 13-15 noiembrie 2014, in Bucuresti.

Manifestarea de inalta tinuta stiintifica si-a propus sa ofere profesionistilor implicati in supravegherea bolilor infectioase ultimele noutati cu privire la diagnosticul, tratamentul, prevenirea si controlul acestor afectiuni.

Timp de trei zile, profesionistii din toata tara au discutat pe marginea unor probleme stringente care ameninta sanatate publica, la nivel mondial si national. Astfel au fost aduse in discutie provocarile actuale in diagnosticul si epidemiologia bolilor transmisibile si netransmisibile cu impact asupra sanatatii publice.

in prima zi a Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie 2014, cu ocazia Zilei Europene de Informare despre Antibiotice, a fost organizat cursul pre-conferinta „Testarea sensibilitatii la antibiotice: bazele teoretice si metode de testare in laboratorul de microbiologie”.

in cele trei zile de lucrari stiintifice, specialistii au abordat subiecte precum „Varicela – o problema inca actuala”, „Tetanosul la copii”, „Planul european de actiune pentru vaccinare 2015-2020”, „Importanta vaccinarii anti-pneumococice la adulti”, „Vaccinarea la gravide in Romania-prezent si perspective”, „Actualitati in Programul National de Imunizare, „Rolul actual al epidemiologului de spital, intre necesitate si realitate”, „Problematica infectiilor nosocomiale la pacientii psihici cronici”, „Infectia cronica cu virusurile hepatitice B si C si carcinomul hepatocelular”.

Cea de-a VII- editie a Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie a fost organizata stiintific de Societatea Romana de Microbiologie in parteneriat cu Societatea Romana de Epidemiologie
Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentInaugurarea Centrului de Uronefrologie si Transplant Renal „Fundeni”, cel mai mare din Europa
Articolul următorPrimul succes al cursului COMBAT 3 : Peste 250 de medici au participat la editia din Bucuresti