Valeriu Gheorghiță explică cum va funcționa lista de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID-19

0
36

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a explicat marți modul în care lista de așteptare din platforma de programare pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus va funcționa.

”Modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până la acest moment. Fiecare persoană, în momentul în care intră și își crează un cont, va alege opțiunea de a se programa în această listă de așteptare prin alegerea unui centru de vaccinare. Practic, fiecare centru de vaccinare va avea o listă de așteptare. Persoana respectivă, respectând aceeași modalitate. Selectând categoria din care face parte va trece în această listă de așteptare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că persoanele care vor figura pe lista de așteptare vor fi notificate în momentul în care vor exista locuri disponibile pentru vaccinare, acestea având la dispoziție 24 de ore pentru a confirma programarea.

Ad in title

”În momentul în care în respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile, persoana va fi notificată prin sms și e-mail și va avea la dispoziție acel loc liber pentru 24 de ore, timp în care va confirma programarea. Practic etapa ulterioară a acestei notificări este foarte simplă, doar va salva și va confirma că într-adevăr dorește programarea la respectivul centru de vaccinare”, a adăugat dr. Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a mai subliniat și faptul că platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID-19 va notifica în primul rând persoanele care se află în lista de așteptare.

”Trebuie să înțelegem că după data de 15 martie centrele de vaccinare vor putea fi vizualizate doar din lista de așteptare, ele vor ajunge la interfața persoanelor care sunt listate și nu mai sunt vizibile pentru celelalte persoane care intră practic și vor dori să găsească un loc liber. De ce? Pentru că platforma este de așa natură încât va notifica în primul rând persoanele care se află în lista de așteptare, drept pentru care ne așteptăm ca aceste locuri să fie ocupate în mod deosebit din lista de așteptare. Din acest punct de vedere, după data de 15 martie, noi ne dorim și vom încuraja, evident, programarea prin această listă de așteptare”, a mai precizat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România.

Col. dr. Gheorghiță a mai spus că notificarea persoanelor se va face în funcție de numărul dozelor de vaccin care vor fi disponibile astfel încât să nu se mai ajungă în situația în care ar trebuie, din cauza unor doze insuficiente, să se apeleze din nou la amânări ale programărilor.

Articolul precedentOMS: Este puțin probabil ca pandemia de COVID-19 să se încheie în 2021
Articolul următorCând începe programarea pentru etapa a treia a vaccinării antiCOVID