Când începe programarea pentru etapa a treia a vaccinării antiCOVID

0
285

Col. Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a declarat că din 15 martie va fi disponibilă posibilitatea de programare pe lista de așteptare a persoanelor din etapa a treia care doresc să se vaccineze.

„Ne menținem același obiectiv de a debuta etapa a treia a campaniei de vaccinare, adresată populației generale, din luna aprilie, și practic, din 15 martie va fi disponibilă posibilitatea de programare pe lista de așteptare a persoanelor din etapa a treia care doresc să se vaccineze”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a afirmat că lista de așteptare va ușura foarte mult procesul de programare efectivă și va permite o gestionare mult mai eficientă a numărului de persoane programate în raport cu dozele disponibile.

Și asta pentru că „întotdeauna, practic, vor fi notificate persoanele în funcție de numărul de doze de vaccin care vor fi disponibile și atunci nu am mai ajunge în situația ipotetică, în care ar trebui, din cauza unor doze insuficiente să ajungem la amânări de persoane”.

Referitor la centrele de vaccinare, coordonatorul campaniei a spus că de la 1 martie, au fost activate încă 130 de cabinete de vaccinare, iar din a doua jumătate a lunii martie vor mai fi înființate aproximativ 50 de cabinete noi de vaccinare, în care va fi distribuit vaccinul de la compania Moderna.

Articolul precedentValeriu Gheorghiță explică cum va funcționa lista de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID-19
Articolul următorPeste 26.000 de cadre didactice vaccinate anti-COVID, în perioada 24 februarie – 1 martie