Valeriu Gheorghiță, despre diferențele dintre simptomele de alergie, gripă și COVID-19

0
372

Valeriu Gheorghiţă, președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a explicat cum putem face diferența între alergie, gripă şi COVID-19, având în vedere simptomele similare.

„Putem despărți foarte simplu alergiile de viroze. Alergiile, în general, evoluează cu senzație de ochi roșu, îți curge ochiul, îţi scurge nasul, avem senzație de mâncărime și strănut. În nici un caz nu apare febra, acesta este un element foarte important febra este absentă. De asemenea, nu sunt prezente celelalte semne sistemice cum sunt durerile musculare, durerile de cap, să ai acea senzație de curbatură, senzație de stare generală alterată. Aceasta este o reacție alergică. Când vorbim de strănut, când vorbim de scurgeri nazale apoase, când vorbim de conjunctivită și senzație de mâncărime sau senzație de prurit în absența febrei. Mai ales la persoanele care au istoric alergic și care recunosc foarte simplu simptomatologia pentru că știu că, întradevăr, în contact cu un agent dezvoltă astfel de simptome”, a precizat Valeriu Gheorghiță, la un post de televiziune.

„În ceea ce privește virozele, aici este foarte greu din punct de vedere clinic să spunem că dacă tușești, te doare capul sau faci febră sigur e gripă sau sigur este COVID-19 sau alte viroze care circulă în sezonul rece. Orice răceală sau orice viroză respiratorie în plină pandemie de COVID-19, în condițiile în care avem o transmitere comunitară accelerată, prima suspiciune diagnostică este de COVID-19 și atunci avem nevoie de testare, fie cu test antigen, fie cu test PCR, ce avem la îndemână”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

buy visio professional 2016

Articolul precedentRomânia, peste 11% din decesele COVID înregistrate în Europa, în ultimele 24 de ore
Articolul următorBucurești: Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 6,33 la mia de locuitori