România, peste 11% din decesele COVID înregistrate în Europa, în ultimele 24 de ore

0
49

România este pe locul șase în lume și pe locul doi în Europa la decesele înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunțat, marți seară, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Decesele la pacienți cu noul coronavirus din România înregistrate marți reprezintă 5% din totalul celor raportate în lume.

„Din totalul deceselor raportate marți în lume, decesele din România reprezintă 5%. Din totalul deceselor raportate marți în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%”, au transmis reprezentanții CNCAV.

Conform CNCAV, în România au fost raportate, marți, de 2,65 de ori mai multe decese decât media europeană și de 6,34 de ori mai multe deecese decât media în lume.

De asemenea, au fost raportate în România de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media europeană și de șase ori mai multe cazuri decât media în lume.

În ceea ce privește acoperirea vaccinală, raportată la întreaga populație, nu doar la populația eligibilă, în Europa aceasta este de 52% cu schema completă și încă 4,5% cu prima doză, iar în lume procentele ajung la 33, respectiv 12. În același timp, în România, acoperirea vaccinală este de 28% cu schemă completă și încă 1% cu prima doză.

„Haideți să ne ajutăm între noi! Haideți să ne vaccinăm în număr cât mai mare cu schemă completă! Haideți să nu blocăm spitalele! Haideți să avem grijă de noi și de cei de lângă noi! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, au mai transmis reprezentanții CNCAV.

https://softsht.com/

Articolul precedentDr. Adriana Pistol, despre evoluția pandemiei COVID-19 în România
Articolul următorValeriu Gheorghiță, despre diferențele dintre simptomele de alergie, gripă și COVID-19