Valeriu Gheorghiță, despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 în România

0
225

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat joi cu privire la o posibilă administrare a unei doze trei de vaccin anti-COVID-19 că până acum nu sunt suficiente date științifice pe baza cărora să se ia această decizie și că se așteaptă recomandările internaționale.

”În momentul de față nu avem suficiente date prin care să putem spune care va fi decizia. Sigur că este un aspect care trebuie luat în calcul și pe care îl analizăm, însă în perioada următoare așteptăm mai multe date științifice, așteptăm să vedem care vor fi recomandările atât ale Agenției Europene a Medicamentului, cât și ale FDA. Pe scurt, ne interesează și ce se întâmplă la nivel european”, a declarat Gheorghiță la un post de televiziune.

Totodată, Valeriu Gheorghiță a precizat că trebuie analizată și situația de zi cu zi și dacă apar semnale că o a treia doză ar fi necesară, atunci se poate lua în calcul și o astfel de decizie.

”Însă, până la urmă, această decizie trebuie fundamentată științific și pe datele pe care le observăm în viața de zi cu zi și anume atunci când vom avea semnale că eficiența vaccinărilor actuale începe să scadă sigur că trebuie luată în calcul o doză trei mai ales la categoriile vulnerabile și la vârstnici și la persoanele care sunt expuse unui risc mare de infecție, cum este personalul medical”, a mai subliniat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Articolul precedentOMS, despre pandemia COVID-19: Va avea un impact pe termen lung asupra sănătăţii mintale a populaţiilor
Articolul următorGheorghiță: Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 ar putea depăși 1.500 la jumătatea lunii septembrie