Valeriu Gheorghiță: Cel mai probabil nu va fi nevoie să ne vaccinăm împotriva COVID-19 în fiecare an

0
16
Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

Preşedintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat că nu crede că va fi nevoie ca imunizarea împotriva COVID-19 să se facă anual, la fel ca la gripă.

”În opinia mea şi nu doar a mea, a specialiştilor, probabil că nu. Este posibil să fie anumite categorii de persoane care sunt la risc să dezvolte anumite forme severe unde e posibil să fie nevoie de o singură doză, de un booster, însă nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”, a afirmat președintele CNCAV, la un post de televiziune.

În plus, Valeriu Gheorghiţă afirmă că ”este obligatoriu” să vaccinăm anti-COVID-19 peste 100.000 de persoane pe zi, altfel nu vom reuşi să ajungem pragul de imunitate colectivă.

”După a doua jumătate a lunii aprilie trebuie să depăşim 100.000 de persoane pe zi. (…) Din 13 aprilie vom deschide aproximativ 125 – 130 de noi cabinete de vaccinare, iar din 6 aprilie vom creşte capacitatea de vaccinare de la 60 de persoane pe cabinet la 90 de persoane”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă, precizând că în luna aprilie se intenţionează vaccinarea a două milioane de persoane”, a explicat președintele CNCAV.

”În iunie – iulie ar trebui să avem cel puţin 6-7 milioane de persoane vaccinate”, a mai precizat Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentPreședintele CNCAV, despre adaptarea vaccinurilor anti-COVID-19 la noile tulpini de coronavirus
Articolul următorLista noilor restricții, în vigoare de duminică în România