Valeriu Gheorghiță: Aproape 96.000 de angajați din învățământ, vaccinați anti-COVID-19

0
45

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță,  a precizat că aproape 96.000 de angajați din învățământ au fost vaccinați anti-COVID-19 până acum, reprezentând mai mult de jumătate dintre persoanele care deservesc activități esențiale și care au fost vaccinate în acesta perioadă.

„Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale și care au fost vaccinate în acesta perioadă, vorbim de aproximativ 177.000 de persoane încadrate în categoria celor care deservesc activități esențiale, aproximativ un sfert dintre persoanele vaccinate în etapa a II-a. Aproape 96.000, poate chiar un pic mai mult de jumătate dintre persoanele vulnerabile vaccinate, sunt angajați din învățământ, pentru că este o prioritate pentru toată lumea la nivel național sa creștem ritmul de vaccinare a personalului din învățământ. Din 24 februarie, când am demarat această etapă de vaccinare cu prioritate a personalului din învățământ, sunt aproape 37.000 de persoane vaccinate”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță, miercuri seară, la un post de televiziune.

„Această etapă continuă până pe 10 martie și în funcție de numărul celor care doresc să se vaccineze, putem prelungi acesta etapă. Ne dorim cu toții să asiguram un număr cat mai mare de persoane vaccinate din sistemul de învățământ”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Ad in title

Sorin Cîmpeanu: Joi vom avea vaccinarea anti-COVID-19 a angajatului din învățământ cu numărul 100.000

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, miercuri seară, la un post de televiziune, că joi va fi atins pragul de 100.000 de angajați în sistemul de învățământ vaccinați împotriva COVID-19.

„Mâine vom avea vaccinarea angajatului din învățământ cu numărul 100.000 și asta pentru că miercurea trecută a început campania de vaccinare în centre dedicate personalului din învățământ, iar astăzi, la ora la care vorbim, avem deja 38.000 de persoane vaccinate de miercuri, până miercuri, din cele 60.000 care și-au declarat disponibilitatea, deci este mai mult decât în grafic mersul campaniei de vaccinare pentru personalul din învățământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Articolul precedentGheorghiță, despre vaccinarea populației generale: Din 15 martie deschidem lista de așteptare
Articolul următorSerbia: Val de infectări cu coronavirus, declanşat de tulpini mai contagioase