Noile vaccinuri gripale achizitionate de MS vor ajunge la Directiile de sanatate publica In maximum o saptamana

0
338

Noile vaccinuri gripale achizitionate de Ministerul Sanatatii vor ajunge In maximum o saptamana la Directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, transmite MS Intr-un comunicat.
Achizitia celor 35.000 de doze s-a Incheiat vineri.
„Conform informarii ANMDM, la nivel national exista stocuri de medicamente antivirale specifice (OSELTAMIVIR) care sunt eliberate In farmaciile cu circuit deschis pe baza de prescriptie medicala”, se arata In comunicat.
Totodata, Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca masurile de igiena personala (spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare) sunt esentiale pentru prevenirea Imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii si In special prin gripa.
De asemenea, se recomanda evitarea automedicatiei si consultarea medicului de familie pentru simptome care sugereaza gripa si care poate stabili o eventuala indicatie pentru spitalizare, precum si izolarea voluntara la domiciliu a persoanelor care prezinta simptomatologie asemanatoare gripei.

Articolul precedentPresedintele CJ Suceava: Spitale noi de Oncologie si Pediatrie la Suceava
Articolul următorStudiu – Consumul de alcool in timpul sarcinii poate afecta