Vaccinuri suplimentare pentru campania Ministerului Sanatatii de vaccinare antigripala

0
166

Vaccinuri suplimentare pentru campania de vaccinare antigripala. Ministrul Sanatatii,  Victor Costache a aprobat suplimentarea cu inca 35 000 a numarului de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire. Anuntul a fost facut de Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat.

Dozele sunt deja in depozitele din tara. Se incep procedurile tehnice de suplimentare in cadrul acordului-cadrul, dupa care vor putea fi distribuite si utilizate.

Pana la  data de19 ianuarie 2020, un numar de 1 447 831 de persoane la.risc au fost imunizate din cele 1500 000 doze achizitionate de MS.

Saptamana aceasta, Institutul Naţional de Sanatate Publica a anuntat ca aproximativ 70.000 de doze de vaccin antigripal exista, in acest moment, la medicii de familie, dar producatorii au stocurile goale.

 

Ministerul Sanatatii a decis masuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea si tratarea imbolnavirilor prin gripa

 

Ministerul Sanatatii a anuntat ca a fost organizata  o colaborare interdisciplinara cu Institutele de Boli Cardiovasculare din Bucuresti,  Cluj Napoca, Tg Mures, Timisoara,  dar si cu Spitalul Polisano din Sibiu pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac si respirator prelungit pentru persoanele  cu insuficienta respiratorie severa – ECMO. Este o tehnologie moderna folosita ca suport in astfel de situatii.

Articolul precedentASSMB: Izolarea la domiciliu – prima masura in caz de gripa, recomandata inscolile din Bucuresti
Articolul următor570.000 de decese in randul copiilor mici pot fi atribuite poluarii aeruluisi fumatului pasiv