Vaccinul antigripal, promovat la Viena cu tramvaiul

0
315

La Viena, tramvaiul s-a transformat pe timp de toamnă într-un instrument de promovare a campaniei de vaccinare împotriva gripei: municipalitatea a pus la dispoziţia locuitorilor o garnitură dedicată acestui proiect, în speranţa de a uşura astfel presiunea pusă pe spitalele publice în plină pandemie de COVID-19.

„Vizăm o triplare a ratei de vaccinare în acest an şi sperăm să îi motivăm pe mulţi vienezi să vină să se vaccineze”, a declarat joi primarul oraşului austriac, Michael Ludwig, cu ocazia prezentării pentru presă a acestei garnituri de tramvai, vopsită în albastru şi roşu.

Tramvaiul va străbate capitala austriacă timp de şase săptămâni şi va putea să îi îmbarce pe toţi rezidenţii care îşi vor face rezervări. Dincolo de această operaţiune de PR, locuitorii Vienei sunt îndemnaţi să meargă la diverse centre de sănătate şi la cele 600 de cabinete medicale în care vaccinul antigripal este administrat.

În total, Vienna a anunţat că a achiziţionat 400.000 de doze, care ar trebui să acopere un sfert din populaţia oraşului. Obiectivul este „să evităm blocarea capacităţii de primire a spitalelor, căci nu ştim ce ne rezervă iarna viitoare” în privinţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus, a explicat primarul Vienei, informează AFP, citată de Agerpres.

În prezent, Viena deţine mai mult de jumătate din totalul cazurilor de infectare înregistrate oficial în Austria. Guvernul ţării a înăsprit recent restricţiile pentru a face faţă acestui „al doilea val” al pandemiei de COVID-19.

Austria, relativ scutită de pandemie în primăvara acestui an, a raportat 45.902 de cazuri de COVID-19 şi 802 decese asociate acestei maladii, potrivit cifrelor guvernamentale publicate joi.

Principalii producători de vaccinuri împotriva gripei au produs un număr record de doze pentru sezonul 2020-2021, iar autorităţile speră să evite astfel o supraaglomerare a spitatelor pe durata pandemiei de COVID-19.

Articolul precedentDouă noi transplanturi renale la Spitalul „Dr.C.I.Parhon” din Iași
Articolul următorAl doilea vaccin rusesc a trecut cu succes de primele faze ale studiilor clinice