Două noi transplanturi renale la Spitalul „Dr.C.I.Parhon” din Iași

0
35

Echipe de medici şi asistenţi medicali de la Spitalul „Dr.C.I.Parhon” a efectuat, joi, două transplanturi renale în urma unei prelevări făcute de la un donator aflat în moarte cerebrală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Ionuţ Nistor, unul dintre beneficiarii transplantului este o femeie în vârstă de 46 de ani din judeţul Neamţ. Aceasta se află în programul de dializă din anul 2017 din cauza unei afecţiuni renale vasculare cronice. Cel de-al doilea pacient beneficiar al transplantului este un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Iaşi, care se află în programul de dializă tot din 2017.

De la începutul anului, la Spitalul „Dr.C.I.Parhon” au fost efectuate 33 de intervenţii de transplant, ultimele cinci fiind făcute în cursul acestei săptămâni.

Ad in title

„Este o cifră mai mare decât în anii precedenţi şi sperăm să crească în perioada următoare deoarece sunt foarte mulţi pacienţi care aşteaptă pe lista de aşteptare un transplant renal. Mulţumim familiilor donatorilor care au trecut peste propria durere. Acest gest al lor a dat o nouă şansă la viaţă acestor pacienţi care se află în programul de dializă şi pe lista de transplantat renal”, a spus Ionuţ Nistor, citat de Agerpres.

Articolul precedentEveniment online OMS pentru sănătatea mintală cu celebrități și lideri mondiali
Articolul următorVaccinul antigripal, promovat la Viena cu tramvaiul