Vaccinul anti-pojar, refuzat de parinti!

0
161

in Europa exista un numar foarte mare de copii nevaccinati impotriva pojarului, potrivit statisticilor oferite de catre Institutul Serum din Copenhaga. Pojarul este considerat ca fiind o boala usoara, dar acesta poate cauza complicatii severe, unele dintre ele chiar fatale.

Pojarul ucide anual, la nivel mondial, aproape 250.000 de persoane, in special copii din tarile sarace. in ultimii ani, refuzul parintilor de a-si vaccina copiii impotriva pojarului a condus la o crestere alarmanta a numarului de cazuri in SUA si in anumite parti ale Europei.

Statisticile arata ca in perioada 2006-2007 au fost raportate 12.000 de cazuri de pojar in Europa. Mai mult de 85% dintre acestea au fost inregistrate in Romania, Germania, Marea Britanie, Elvetia si Italia. Potrivit cercetatorilor, rata vaccinarilor in tarile europene variaza de la 95% in Finlanda, la 70% in Germania.

Autoritatile din domeniul sanatatii subliniaza importanta vaccinului triplu combinat (impotriva pojarului, rubeolei si oreionului), dar anumite grupuri au indus ideea conform careia vaccinul anti-pojar ar putea provoca autism sau alte probleme de sanatate.

Motivele pentru care numarul vaccinarilor a scazut simtitor sunt publicitatea negativa si lipsa informarii parintilor.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentS-a descoperit gena responsabila pentru metastaza in cancerul de san!
Articolul următorSanctiuni la Spitalul Clinic Fundeni!