in scolile din Romania nu se vor mai desfasura campanii de vaccinare, iar elevii vor fi obligati sa mearga la cabinetul medicului de familie. Masura adoptata de Ministerul Sanatatii in urma modificarii schemei de vaccinare incepand cu 1 iulie 2012, i-a nemultumit pe medicii de familie deoarece astfel s-ar diminua numarul copiilor si adolescentilor imunizati si ar creste riscul de imbolnaviri si de aparitie a unor epidemii.

„Am fost nemultumiti ca s-au mutat vaccinarile de la scoala la medicina de familie. La scoala elevii erau mai usor de prins. Acum avem indoieli ca acestia se vor prezenta la cabinetul medicului de familie pentru a fi vaccinati. Daca nu se va gasi o modalitate de vaccinare, situatia va fi destul de grava. Vaccinarea unui copil inseamna si protectia comunitatii in ceea ce priveste circulatia virusurilor”, a declarat dr. Rodica Tanasescu, presedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Potrivit dr. Rodica Tanasescu, se doreste crearea unui sistem prin care copiii sa fie obligati sa mearga la cabinetele medicilor de familie pentru a fi vaccinati. Decizia Ministerului Sanatatii privind vaccinarea elevilor in cabinetele medicilor de familie ar trebui sa se aplice incepand cu anul scolar 2012-2013.