Vaccinarea cu AstraZeneca va fi reluată în Spania, Germania și Franța

0
94

Spania va relua de miercuri programul de vaccinare împotriva epidemiei de COVID-19 cu seruri AstraZeneca, după concluziile Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) care a considerat acest vaccin ”sigur şi eficace”, a anunţat joi ministrul spaniol al Sănătăţii, relatează AFP.

”Reluăm vaccinarea cu AstraZeneca săptămâna viitoare, şi anume miercuri”, a declarat Carolina Darias, în cursul unei conferinţe de presă, la patru zile după suspendarea preventivă, explicând că autorităţile ar trebui să decidă acum ”grupurile care vor primi acest vaccin”.

Germania a anunţat, de asemenea, că va relua vineri vaccinările anti-Covid cu vaccinul anglo-suedez AstraZeneca, după unda verde dată de autoritatea de reglementare europeană care a anunţat că consideră acest vaccin ”sigur şi eficient”, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

Ad in title

”Scopul nostru, şi acesta este obiectivul comun al guvernului şi al celor 16 landuri, este reluarea vaccinărilor cu AstraZeneca în cursul zilei de vineri”, a declarat presei ministrul german.

Și Franţa va relua vineri vaccinările împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca, după anunţul autorităţilor farmaceutice europene care îl consideră ca fiind ”sigur şi eficient”, a anunţat joi premierul Jean Castex, relatează AFP.

”Voi fi vaccinat mâine cu acest vaccin pentru a arăta că putem avea încredere deplină”, a adăugat premierul francez.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat joi că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19 este ”sigur şi eficace” şi ”nu este asociat” unui risc mai ridicat de producere a unor cheaguri de sânge.

Articolul precedentKyriakides: Securitatea și încrederea în vaccinuri sunt esențiale pentru imunizare
Articolul următorCoronavirus Franța: Parisul și alte 16 regiuni intră în lockdown pentru o lună