Coronavirus Franța: Parisul și alte 16 regiuni intră în lockdown pentru o lună

0
65

Un număr de 16 regiuni din Franța vor intra din nou în lockdown pentru o perioadă de o lună. Aceeași măsură este valabilă și orașelor Paris și Nisa și este aplicată în contextul unei creșteri puternice a numărului de cazuri noi de COVID-19 și în urma suprasolicitării spitalelor, potrivit anunțului făcut joi de prim-ministrul Franței, Jean Castex.

Lockdown-ul va fi aplicat de vineri, 19 martie, joi, și presupune limitarea capacității liceelor la jumătate și închiderea tuturor magazinelor neesențiale. Cetățenii francezi din zonele carantinate vor trebui să aibă semnată o declarație atunci când ies din casă și nu au voie să se depărteze de casă la o distanță mai mare de 10 kilometri, conform Euronews.

Restricțiile de circulație pe timp de noapte, la nivel național, vor începe de la ora 19.

Totodată, premierul Castex a subliniat că oamenii ar trebui să lucreze de acasă măcar 4 zile din 5.

Situația s-a înrăutățit considerabil în Franța în ultimele săptămâni, iar mutația britanică a virusului reprezintă acum 75% dintre cazuri. La Terapie Intensivă ajuns persoane din ce în ce mai tinere, fără istoric de boli. De asemenea, creșteri considerabile se înregistrează și în ceea ce privește perioada de spitalizare.

 

Articolul precedentVaccinarea cu AstraZeneca va fi reluată în Spania, Germania și Franța
Articolul următorProf. dr. Vlad Ciurea: Este bine să găsim în post-vaccinarea anti-COVID o stare de refacere