Colegiul Medicilor din România, în parteneriat cu Universitățile de Medicină și Farmacie din România, organizează vineri, 8 ianuarie 2021, de la ora 18.30, în premieră,  conferința tip webinar interactivă ”Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor!”

Un eveniment de informare sub egida celor șase Universități de Medicină și Farmacie tradiționale din România:

  • Universitatea de Medicină și Farmacie ″Carol Davila” din București
  • Universitatea de Medicină și Farmacie ″Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca
  • Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova
  • Universitatea de Medicină și Farmacie ″Gr. T. Popa” din Iași
  • Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ″George Emil Palade” din Târgu Mureș
  • Universitatea de Medicină și Farmacie ″Victor Babeș” din Timișoara

″Colegiul Medicilor din România a luat inițiativa în organizarea acestui proiect, deorece consider că, atunci când vorbim despre o problemă extrem de importantă de sănătate populațională, o problemă de sănătate publică, opinia publică trebuie să fie informată cât mai bine, corect și transparent, din surse medicale avizate. Când vorbim de vaccinarea anti-COVID-19, trebuie să vorbim pe dovezi și pe ce cunoaște lumea științifică. Acestea sunt obiectivele noastre pe care le-am avut în vedere când am hotărât organizarea acestui eveniment, ce se desfășoară și sub egida celor șase Universități de Medicină și Farmacie tradiționale din România, un eveniment prin care am dorit  să avem o voce comună, un mesaj comun, având la bază argumente științifice”, a precizat prof. univ. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

Întrebări și răspunsuri despre Vaccinarea COVID-19, realități versus fake news, ce cunoaștem, ce dovezi științifice există, informații corecte, validate științific, prezentate cu transparență pentru o informare corectă a populației – acestea sunt numai câteva dintre punctele pe care le va atinge conferința tip webinar interactivă ”Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor!”