Vaccin impotriva febrei tifoide, eficientsi la copiii sub un an – studiu

0
69

Un nou vaccin impotriva febrei tifoide a oferit rezultate promitatoare intr-un studiu, inclusiv pentru copiii sub un an. Vaccinurile existente in prezent nu sunt eficiente in cazul copiilor mai mici de doi ani. 

Febra tifoida afecteaza anual 11 milioane de oameni si ucide aproximativ 117.000, potrivit Reuters. Netratata, boala poate afecta oamenii saptamani sau luni, iar copiii sunt extrem de vulnerabili.

Studiul, ce a inclus 20.000 de copii din Nepal, a aratat ca noul vaccin a oferit protectie pentru 81,6% dintre cei carora li s-a administrat.  

Acesta „ofera primele dovezi despre nivelul de impact si potentialul de imbunatatire a sanatatii copiilor in populatiile foarte vulnerabile din intreaga lume”, a declarat autorul principal al studiului, Andrew Pollard de la Universitatea Oxford, citat de Reuters.

Vaccinul a fost administrat la 10.005 copii in Lalitpur, Nepal, unde boala este endemica. Alti

Prevenirea febrei tifoide a devenit deosebit de importanta pentru ca unele tulpini, in special in Asia de Sud, devin rezistente la antibiotice. Pakistanul se afla acum in mijlocul unui focar de febra tifoida rezistent la antibiotice.

 

Ce este febra tifoida?

 

Febra tifoida este provocata de bacteria extrem de contagioasa Salmonella Typhi si se raspandeste prin apa sau mancarea contaminata. Este mai comuna in tarile unde nu exista suficienta apa curata.

Printre simptome se numara:

– Febra tifoida

– Dureri de cap

– Greata

– Pierderea apetitului

– Constipatie

Boala poate duce la complicatii letale, precum hemoragie interna, la unul din 100 de oameni.

Articolul precedentToti candidatii care vor lua peste 60% din punctajul maxim la rezidentiat vor avea locuri, promite MS
Articolul următorFemeile cu un nivel scazut de activitate fizica au un risc mai mare de deces asociat bolilor cardiovasculare, arata un nou studiu