Vaccin împotriva coronavirus: India analizează autorizarea de urgenţă

0
57

India analizează autorizarea de urgenţă a unui vaccin împotriva noului coronavirus, în special pentru vârstnici şi persoane care lucrează în medii foarte riscante, în condiţiile în care numărul infecţiilor din ţară a depăşit 4,75 de milioane, transmite Reuters.

India a raportat în ultima lună, zilnic peste 1.000 de decese din cauza Covid-19, iar numărul total de morţi provocate de această boală este de 78.586, potrivit celor mai recente date. La nivel global, numai Statele Unite au un număr mai mare de infecţii cu noul coronavius, dar de la jumătatea lunii august India înregistrează un număr mai mare de cazuri zilnice.

”India analizează autorizarea de urgenţă a vaccinării împotriva Covid-19. Dacă va exista un consens, am putea să luăm decizia, în special în cazul persoanelor vârstnice şi a oamenilor care lucrează în medii cu risc ridicat”, a declarat ministrul Sănătăţii, Harsh Vardhan.

Vardhan a spus că programul studiilor clinice de fază a 3-a va fi scurtat prin acordarea autorizaţiei de urgenţă. Dar a subliniat că în studiile clinice nu vor exista scurtături şi că vaccinul va fi distribuit numai atunci când guvernul se va putea asigura că este sigur şi eficace.
El a mai spus că nu a fost stabilită o dată pentru lansarea unui vaccin, dar a adăugat că rezultatele studiilor clinice ar trebui să fie clare în primul trimestru al anului 2021.

Duminică, Ministerul Sănătăţii a raportat 94.372 de cazuri noi de Covid-19 şi 1.114 decese.

Numărul mare de cazuri de Covid-19 a îngreunat eforturile guvernului de a relansa economia, care în perioada aprilie-iunie s-a contractat cu 23,9%.

Articolul precedentOrban: Copiii şi adolescenţii încep astăzi un an şcolar atipic, un adevărat test pentru întreaga societate
Articolul următorVIDEO Tehnică de reducere cu 70% a radiațiilor la care sunt expuși pacienţii COVID-19 în timpul examinării